23/5/11

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6 4 έτος
ΔΕΥΤΕΡΑ 6/6 3 έτος
ΤΡΙΤΗ 7/6 2 έτος
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6 1 έτος

ΠΕΜΠΤΗ 9/6 10 πμ. διαμόρφωση των χώρων και συζήτηση για την έκθεση του εργαστηρίου.
Στην έκθεση θα πάρουν μέρος όλοι οι σπουδαστές ανεξαρτήτως από τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.
Η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική.

19/5/11

Bela Tarr (απόσπασμα από παλιά συνέντευξη)

Πιθανότατα κάνω ταινίες για να προκαλέσω την τύχη ,για να είμαι ταυτόχρονα ο πιο ταπεινωμένος και, για λίγες μόνο στιγμές ,ο πιο ελεύθερος άνθρωπος στον κόσμο. Απεχθάνομαι τις ιστορίες ,καθώς παραπλανούν τους ανθρώπους να πιστεύουν οτι κάτι έχει συμβεί. Στην πραγματικότητα ,τίποτα δεν συμβαίνει,καθώς γλιστράμε από την μια κατάσταση στην άλλη. Γιατί σήμερα υπάρχουν μόνο καταστάσεις, όλες οι ιστορίες έχουν γίνει χυδαίες και μπανάλ. Το μόνο που απομένει είναι ο χρόνος .Αυτό είναι πιθανότατα το μόνο γνήσιο πράγμα- ο χρόνος αυτός καθαυτός:τα χρόνια ,οι μέρες, οι ώρες ,τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα ......Πραγματικά ,δεν ξέρω γιατί κάνω ταινίες .Ίσως για να επιβιώσω, επειδή ακόμα θέλω να ζήσω, τουλάχιστον λίγο περισσότερο...

16/5/11

Παρουσίαση
στο Γ εργαστήριο ζωγραφικής
Δευτέρα 16/05 και ώρα 12:30

Re-Locate

Το Re-Locate project είναι μιά πρωτοβουλία του Αpartment project (αυτοδιαχειριζόμενος χώρος στην Κωνσταντινούπολη), που πραγματεύεται μέσω καλλιτεχνικών πρακτικών (έρευνα in situ, συζητήσεις, συνεντεύξεις, εικαστικά έργα) την ανταλλαγή πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μεταξή των δύο παγοσμίων πολέμων.
Μιά ομάδα καλλιτεχνών που ξεκινάει απο την Κωνσταντινούπολη δημιουργεί εικαστικά εργαστήρια σε πόλεις σταθμούς: Plovdiv, Skopje, Pristina και Αθήνα με σκοπό να αναπτύξει μια αμοιβαία πλατφόρμα έρευνας για την κοινή ιστορία και να θέσει τις βάσεις για μια πολιτιστική κατανόηση σε διάφορα επίπεδα, μέσα απο τη συνεργασία με τοπικούς καλλιτέχνες, συγγραφείς και επιμελητές.

5/5/11

Η ελλιπής χρηματοδότηση κλείνει προσωρινά τη Σχολή Καλών Τεχνών

Αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καταγγέλλοντας, τις πολιτικές επιλογές του υπουργείου Παιδείας και συνολικότερα της κυβέρνησης, οι οποίες «έχουν οδηγήσει σε κατάσταση αδιεξόδου την Σχολή, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία της».

 Η σύγκλητος επισημαίνει τη νέα «δραματική μείωση της Δημόσιας Χρηματοδότησης. Η συνολική περικοπή του Τακτικού Προϋπολογισμού της ΑΣΚΤ αγγίζει το 50%. Η Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών, όπως και άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αντιμετωπίζει καθημερινά τις συνέπειες της συνεχιζόμενης μείωσης της Δημόσιας Χρηματοδότησης, η οποία πλέον σύμφωνα και με τα δεδομένα του Υπουργείου διαμορφώνεται σε συνολική μείωση του Τακτικού Προϋπολογισμού που αγγίζει το 50%. Η μείωση αυτή καθιστά πλέον αδύνατη την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και οδηγεί με ακρίβεια και τελική συνέπεια, στην οριστική αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας στο άμεσο μέλλον. Η ΑΣΚΤ δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις τρέχουσες λειτουργικές, ανελαστικές δαπάνες της, παρά το γεγονός ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει επιτευχθεί ήδη εξορθολογισμός και σημαντικός περιορισμός των λειτουργικών της δαπανών».
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι λόγω των μεγάλων μειώσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα οδηγούνται αναπόφευκτα σε αναστολή των εργασιών τους.

Πηγή : tvxs.gr

3/5/11

Ο ήχος της βροχής από 2000 χαρτόκουτα

Η εταιρεία Zimoun ειδικεύεται στη δημιουργία “ηχητικών γλυπτών” καθώς και στις ηχητικές εγκαταστάσεις και σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Hannes Zweifel δημιούργησε αυτή την εντυπωσιακή κατασκευή για το Contemporary Art Museum του Βουκουρεστίου. Δυνάμωσε την ένταση των ηχείων σου και απόλαυσέ το