4/7/11

Alleycat Race






ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ιδρώτας και θάλασσα - ιδανικός συνδυασμός για να ξεπλύνεις επιτέλους τα χημικά από πάνω σου! Ανάμεσα στις μπαρουτοκαπνισμένες μέρες που πέρασαν και πριν από αυτές που έρχονται, κάνουμε διάλλειμα με τον καθιερωμένο αγώνα-γιορτή της ομάδας λόκαλ/athens with a twist

Αυτή τη φορά, για να βγεις νικητής δεν αρκεί να σκίζεις τον Αντώνογλου στα rollers - θα χρειαστείς και την εύνοια της τυφλής θεάς προκειμένου να πανηγυρίσεις στον τερματισμό! Κρίμα που η θεά δεν θα έχει την τύχη να απολαύσει την θέα που θα δεις εσύ…

Street Poker Alleycat Race!

Είσαι λόκαλ? Έλα να συμμετάσχεις στον απόλυτο ποδηλατικό σουρεαλισμό, στη γιορτή της απελευθέρωσης από το αυτοκίνητο:

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
στις 17:00

Χωρίς Χορηγό! Χωρίς Άδεια! Χωρίς Βενζίνη!


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Έρχεσαι στο Ηρώδειο Θέατρο (απ’ έξω δηλαδή) με το ποδήλατό σου στις 10 Ιουλίου, στις πέντε το απόγευμα (17.00), για να πάρεις μέρος στην αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας.

Συμβολική συμμετοχή: 3 ευρώ (για να καλυφθούν έξοδα – αφίσες, έπαθλα κτλ)


ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Σημείο εκκίνησης: Ηρώδειο στις 17:00.

Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθούν οι οδηγίες «χρήσης» αυτού του alleycat. Όπως πάντα, νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου (checkpoints) και θα φτάσει στο τέρμα πρώτος - τερματίζεις μόνο αν έχεις συλλέξει όλα τα σημεία.


Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα checkpoint στο επόμενο είναι δική σου επιλογή.
Δρόμοι, πεζόδρομοι, σκάλες, λόφοι, αλάνες, πάρκα... οποιαδήποτε διαδρομή διαλέξεις είναι θεμιτή.


PARTYΜετά το alleycat race θα ακολουθήσει αυτοσχέδιο party στην παραλία.

Μπορείς να φέρεις στην εκκίνηση μπύρες, τσίπουρα, φρούτα κτλ (ίσως κάτι να φας) και να τα αφήσεις να στα μεταφέρουμε στον τερματισμό εμείς (μπορείς να αφήσεις μια τσάντα με ΟΛΑ τα πραγματά σου π.χ.).

Αν θες φόρεσε μαγιό, εμείς θα κολυμπήσουμε.


Οι δρόμοι μας ανήκουν!
RECLAIM PUBLIC SPACE!


Disclaimer:Δεν προτρέπεται κανένας να παραβεί τον ΚΟΚ.Κανένας άλλος δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός από τον ίδιο τον ποδηλάτη που συμμετέχει.Όποιος δεν έρθει είναι φλώρος.



3/7/11

Έδωσαν χρώμα και ζωή στους τοίχους που περιβάλουν...


Μετέτρεψαν τους τοίχους που τους φυλακίζουν σε πίνακες ζωγραφικής. Με τα σπρέι ανά χείρας έβαλαν χρώμα και τέχνη στη μουντή καθημερινότητά τους εκφράζοντας έτσι σχέδια, σκέψεις, φόβους, αλλά και τις  ελπίδες τους για το μέλλον. Ο λόγος για τους 380 ανήλικους κρατουμένους στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου που λειτουργεί μέσα στη φυλακή. Σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών οι νεαροί κρατούμενοι μετέτρεψαν περίπου 1000 τ.μ άχρωμου τοίχου σε μικρά έργα τέχνης, ζωντανεύοντας έτσι τον προαύλιο χώρο της φυλακής, όπου περνούν τα καλύτερα ίσως χρόνια της ζωής τους. 

Στις φυλακές νέων Αυλών κρατούνται 380 ανήλικοι και νέοι κρατούμενοι, οι οποίοι μετά από παρότρυνση του σχολείου καθώς και του Διευθυντή του Καταστήματος κ. Παύλου Δουλάμη  κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο προαιρετικό πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Ζωγραφική Τοίχου». Η ιδέα για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν του διευθυντή του γυμνασίου και λυκείου των φυλακών κ. Πέτρου Διαμιανού και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τον πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών  κ. Γ. Χαρβαλιά, ο οποίος συνέβαλλε στην όλη προσπάθεια με την συνδρομή 23 φοιτητών της σχολής. 

Σκοπός του προγράμματος ήταν οι νεαροί μέσα από τη ζωγραφική να αναβαθμίσουν οι ίδιοι το χώρο τους, ιδέα που αποδέχθηκε το σύνολο των νέων κρατουμένων. Για την υλοποίηση του προγράμματος συνέβαλαν ουσιαστικά  η κ. Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, πρόεδρος του Ιδρύματος  Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Τη διοργάνωση και επιμέλεια του προγράμματος  ανέλαβαν από κοινού ο διευθυντής του σχολείου και ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Γιάννης Σκαλτσάς.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αρωγή του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνου Σκανδάμη και του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννου Λιβανού.