30/4/14

ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ !

Καλούνται οι επι πτυχίω φοιτητές, που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους τον Ιούνιο, σε συνάντηση την 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 2/5/2014
 και ώρα 
12.00

*μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας, τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις Πτυχιακές εξετάσεις, οι οποίες πρέπει να υπογραφούν απο τον καθηγητή του εργαστηρίου.
Η υποβολή τους στην γραμματεία, ξεκινά την Δευτερα 5 Μαίου 2014 ώρες 9.00- 13.00
και συνεχίζοντε Τρίτη 6 -Παρασκευή 16 Μαίου 2014 και ώρες 11.00 - 13.00

Christine Sun Kim + Στέγη Γραμμάτων κ Τεχνών (sound workshop )

 
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, διοργανώνει σεμινάριο με τη διακεκριμένη Αμερικανίδα εικαστικό Κριστίν Σουν Κιμ, από τις 20 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2014
  
Η καλλιτέχνις θα δουλέψει με μια μεικτή ομάδα καλλιτεχνών: κωφούς και βαρήκοους καλλιτέχνες –εικαστικούς, ηθοποιούς, sound artists, performers, media artists, κ.α.– αλλά και ακούοντες καλλιτέχνες. Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν σε επεξεργασία είναι οι έννοιες της επικοινωνίας, της γλώσσας και του ήχου, ο πειραματισμός και η διερεύνηση διαφορετικών μέσων και υλικών, καθώς και το παιχνίδι με μη-συμβατικά είδη τέχνης και με την τεχνολογία. Στόχος του σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου οι καλλιτέχνες θα νιώσουν ασφάλεια να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να εξοικειωθούν με τις ικανότητες και δεξιότητες των υπόλοιπων συμμετεχόντων.
 
Πρόγραμμα σεμιναρίου
- Καθημερινά εργαστήρια μεταξύ 17:00 έως 20:00, στη Στέγη από την Τρίτη 20 Μαΐου έως και την Παρασκευή 30 Μαΐου.
- Το Σαββατοκύριακο 23-25 Μαΐου όλοι οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στο παράρτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο νησί της Ύδρας για να συνεχίσουν εκεί την ομαδική δουλειά τους. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παραχωρεί ολόκληρο το Σταθμό της Σχολής για τη διαμονή και την εργασία των καλλιτεχνών του σεμιναρίου. Η διαμονή στην Ύδρα θα είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν μόνο τα έξοδα της μεταφοράς (αναχώρηση την Παρασκευή 23 Μαΐου το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά με ιπτάμενο δελφίνι και επιστροφή την Κυριακή 25 Μαΐου το βράδυ) και διατροφής στην Ύδρα.
- Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Ιουνίου, με μία παρουσίαση-παράσταση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων, στη Στέγη.

 περισσότερες πληροφορίες :
 http://www.dasta.asfa.gr/frontend/new.php?aid=846&cid=82       (ASFA DASTA )

 Αν θέλετε να δείτε δείγμα δουλειάς της Κριστίν Σουν Κιμ :
http://vimeo.com/31083172

25/4/14

360° Camera Obscura - Αίγινα


Aυτό που βλέπεται στην παραπάνω φωτογραφία, είναι ένα κτίριο-Camera Obscura 360°.
Βρίσκεται στην Πέρδικα (Αίγινα) και είναι ένα κυλινδρικό οίκημα με διάμετρο 7 μέτρα και με δώδεκα ανοίγματα προς κάθε ημισφαιρική κατεύθυνση. Μέσα από αυτές τις 12 τρύπες το φως μπαίνει στο σκοτεινό θάλαμο και έτσι παράγει μια εικόνα του πανοράματος του εξωτερικού κόσμου χωρισμένη σε 12 επιμέρους εικόνες, αναποδογυρισμένες και ανεστραμμένες, πάνω σε μια κυκλική ημιδιάφανη οθόνη. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαικού Πολιτιστικού προγράμματος Light/Image/ Reality- The Aegina Academy 2003

*Η Camera Obscura στην Πέρδικα είναι :
1. η πρώτη που εγκαταστάθηκε ποτέ στην Ελλάδα
2. η πρώτη στον κόσμο που ανατυπώνει εικόνα 360°.

Concept: Gustav Deutsch,
Αρχιτέκτονας: Franz Berzl
Δημιουργία: Γαβρήλος Μιχάλης




10/4/14

ΓΓΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15 φοιτητές του Γ’ έτους του Γ’ εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, στα πλαίσια της άσκησης «ο καλλιτέχνης ως curator», συνεργάζονται μεταξύ τους και οργανώνουν την έκθεση «ΓΓΕ» στον χώρο τέχνης «Ηώς» (Χέυδεν 38, πλ. Βικτωρίας, σταθμός metro).
Αρχικά, τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν με συστηματικό τρόπο τη μέχρι τώρα δουλειά τους. Η διαδικασία αυτή οδήγησε στην από κοινού επιλογή των έργων, τα οποία θα μπορούσαν να εκτεθούν σε έναν πραγματικό εκθεσιακό χώρο.
Ο χώρος τέχνης «Ηώς» δέχτηκε την πρόκληση να φιλοξενήσει τα έργα αυτά των φοιτητών (νέων
καλλιτεχνών), ώστε να επικοινωνήσουν με το ευρύτερο κοινό, ξεφεύγοντας από τα
όρια της Σχολής.
Μια έκθεση που υλοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τους φοιτητές, και στην οποία συνεργάστηκαν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επιμέλειας και της επικοινωνίας της και
αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα της εκθεσιακής διαδικασίας.

Η έκθεση αυτή επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια των φοιτητών και δημιουργεί τις συνθήκες
ενός γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού ανάμεσα στους νέους καλλιτέχνες και το κοινό.

Συντονισμός έκθεσης: Μάριος Σπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κυριακάκης.
Συμμετέχουν: Αυγέρης Νίκος, Αραβαντινός Αλέξης, Δημόπουλος Γιάννης, Ζευγαδίνα Δανάη, Ιακώβου Ζέτα, Καλαϊτζίδης  Θρασύβουλος, Καλογηροπούλου Εύη, Καλομαμάς Μπάυρον, Λασκαρίδου Στεφανία, Πανέρας Μάνος, Πιτσικάλης Γιάννης, Σαλιάρη Δόμνα, Σιόρμα Μαρία και Φιλίππου Αποστόλης.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 10 Απριλίου στις 7 μ.μ.


Το Σάββατο
12.04.2014 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και συζήτηση με
τίτλο: "To whom it may concern"
από τον ιστορικό τέχνης Νίκο Μυκονιάτη.

7/4/14

Άσκηση 1ου έτους




                     Τη Τετάρτη 9 Απριλίου στις 11π.μ. Θα παραδοθεί άσκηση για το 1ο έτος.
                         Η παρουσία όλων των φοιτητών  του έτους  είναι απαραίτητη.

Persona in propria Icona


5/4/14

ξαναΓΓΕ

Τη Δευτέρα 7 Απρίλη στις 13:00
πάμε στη γκαλερί της έκθεσης
φέρνουμε μαζί τα έργα του ο καθένας
και κάτι να φάει.
Καληνύχτα

ΓΓΕ

 

15 φοιτητές του Γʼ έτους του Γʼ εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, στα πλαίσια της άσκησης «ο καλλιτέχνης ως curator», συνεργάζονται μεταξύ τους και οργανώνουν την έκθεση «ΓΓΕ» στον χώρο τέχνης «Ηώς» (Χέυδεν 38, πλ. Βικτωρίας, σταθμός metro).
Αρχικά, τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν με συστηματικό τρόπο τη μέχρι τώρα δουλειά τους. Η διαδικασία αυτή οδήγησε στην από κοινού επιλογή των έργων, τα οποία θα μπορούσαν να εκτεθούν σε έναν πραγματικό εκθεσιακό χώρο.
Ο χώρος τέχνης «Ηώς» δέχτηκε την πρόκληση να φιλοξενήσει τα έργα αυτά των φοιτητών (νέων καλλιτεχνών), ώστε να επικοινωνήσουν με το ευρύτερο κοινό, ξεφεύγοντας από τα όρια της Σχολής.
Μια έκθεση που υλοποιήθηκε εξʼ ολοκλήρου από τους φοιτητές, και στην οποία συνεργάστηκαν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επιμέλειας και της επικοινωνίας της και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα της εκθεσιακής διαδικασίας.
Η έκθεση αυτή επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια των φοιτητών και δημιουργεί τις συνθήκες ενός γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού ανάμεσα στους νέους καλλιτέχνες και το κοινό.

Συντονισμός έκθεσης: Μάριος Σπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κυριακάκης.

Συμμετέχουν: Αυγέρης Νίκος, Αραβαντινός Αλέξης, Δημόπουλος Γιάννης, Ζευγαδίνα Δανάη, Ιακώβου Ζέτα, Καλαϊτζίδης Θρασύβουλος, Καλογηροπούλου Εύη, Καλομαμάς Μπάυρον, Λασκαρίδου Στεφανία, Πανέρας Μάνος, Πιτσικάλης Γιάννης, Σαλιάρη Δόμνα, Σιόρμα Μαρία και Φιλίππου Αποστόλης.

Το Σάββατο 12/4/2014 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και συζήτηση με τίτλο:
"To whom it may concern" από τον ιστορικό τέχνης Νίκο Μυκονιάτη.

2/4/14

ΓΓΕ


Συνάντηση 3ου έτους 
Παρασκευή 4/4
12:00

Be there!