31/10/14

Lace Works by April Dauscha



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4ου έτους

Την Τετάρτη 5/11 στις 11 π.μ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ΟΛΩΝ των φοιτητών του 4ου έτους.
Όσοι απο τους φοιτητές δεν έχουν παρουσιάσει το υλικό που έχει  ζητηθεί θα πρέπει να το παρουσιάσουν σε αυτή τη συνάντηση.
Η παρουσία ΟΛΩΝ σας είναι απαραίτητη. 

Π.Χ.

28/10/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Την Παρασκευη 31-10-2014 και ώρα 12:00 οι φοιτητές του τρίτου έτους θα έχουν συνάντηση για την παράδοση της άσκησης που έχει οριστεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ





Την Πέμπτη 30-10-2014 και ώρα 11:00, όλοι οι πρωτοετείς του Γ΄Εργαστηρίου θα έχουν συνάντηση για τον καθορισμό άσκησης.

24/10/14

«Η Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση της Ν. Υόρκης το 1939»

Οι Πρυτανικές Αρχές της ΑΣΚΤ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σας προσκαλούν στην ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Θεωρίας & Ιστορίας της Τέχνης κο Κων/νου Ιωαννίδη με θέμα: «Η Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση της Ν. Υόρκης το 1939» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:00 μ. στην αίθουσα DeChirico, Πειραιώς 256.

17/10/14

4o έτος



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Τη Τετάρτη 22 Οκτωβρίου οι φοιτητές του 4ου έτους θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα υλικό, (φωτογραφίες, κείμενα, κ.α.) μέσα από τα οποία να εντοπίζονται εκφραστικές και νοηματικές συνάφειες της προβληματικής που αφορά τα έργα τους γενικά, η κάποιο από αυτά συγκεκριμένα,
με καλλιτέχνες που διερευνούν κοινά πεδία  εικαστικής εκφρασης και σκέψης.

15/10/14

Μαρία Λοϊζίδου




Τη Δευτέρα 20/10/14 στις 4 μ.μ,  θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των φοιτητών του εργαστηρίου  στη γκαλερί Καλφαγιάν. Μαζί μας θα είναι και η ίδια η εικαστικός, δίνοντας μας τη δυνατότητα μέσα από τη συζήτηση και την ξενάγησή της να κατανοήσουμε κάποια πράγματα για το έργο της.

Kalfayan Galleries Χάρητος 11, Κολωνάκι.


 Η Μαρία Λοϊζίδου, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των φιναλίστ για το 2014 Curate Award των Fondazione Prada και Qatar Museum Authorities επισκέπτεται εκ νέου την Αθήνα με ένα τολμηρό project που αντιλαμβάνεται τον γεωγραφικό-κοινωνικό χώρο της γκαλερί σαν πρόκληση για τη δημιουργία μίας ανατρεπτικής διάταξης πραγμάτων.
Σε συνέχεια και εξέλιξη εικαστικών έργων όπως η ‘Συλλογική Αυτοβιογραφία’ (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 2013) καθώς επίσης και της πρόσφατης μεγάλης κλίμακας ατομικής έκθεσης της καλλιτέχνιδας ‘Curating Body/The Cached space’, στο Κυπριακό Μουσείο της Λευκωσίας (2014), η Λοϊζίδου επιχειρεί να επιτρέψει αυτή τη φορά στο θεατή να «αντιληφθεί αυτό που εμφανίζεται, πιθανό και όχι, μέσα σε με μια ‘ασαφή περιοχή’ που προσδιορίζεται εκ νέου».
Η πρόθεση της Μαρίας Λοϊζίδου να πειραματιστεί φέρνοντας σε διάλογο την ιστορία της οικογένειας Καλφαγιάν που αριθμεί τρεις γενιές εμπόρων τέχνης, και την ενεργοποιημένη αταξία που κυριαρχεί στο εργαστήριό της στη Λευκωσία, σε μια περιοχή της Αθήνας που βρίσκεται σε ανακατάταξη, αντανακλά για την ίδια το φιλοσοφικό ερώτημα: «Γιατί κάτι να συμβεί και όχι τίποτα;»
Η οικειοποίηση εκ νέου μιας ολόκληρης σειράς στοιχείων και τεχνικών που κατά διαστήματα εφαρμόζει η καλλιτέχνις στο έργο της, όπως αυτό του αποτυπώματος, της πρακτικής του αγαλματοποιού ή ακόμη και της απλής χειρονομίας του μουντζουρώματος, κατευθύνει και συστήνει μία νέα αντίληψη της πραγματικότητας, προκειμένου να κατανοήσουμε το «αναφυόμενο». Ταυτόχρονα, η ίδια η δομή της έκθεσης, η οικειοποίηση της αρχιτεκτονικής και η διαρρύθμιση του χώρου μέσω του ίδιου του εικαστικού έργου, επαναδιαπραγματεύεται την αντίληψη του ατόμου ως προς αυτό που φανερώνεται μέσα από τη σχέση των πραγμάτων την συγκεκριμένη αυτή χρονική στιγμή και τον τρόπο με τον οποίο ο θεατής αλληλεπιδρά και αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με το χώρο.



Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Μετά τις σπουδές της στη École Nationale des Beaux-Arts στη Λυών, η εικαστικός Μαρία Λοϊζίδου, έζησε στο Παρίσι και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία. Το 2014 ήταν short-listed για το Curate Award των Fondazione Prada και Qatar Museum Authorities. Η Λοϊζίδου έχει εκθέσει διεθνώς σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις (Μπιενάλε της Βενετίας, 1986, 2004, 2006, Μπιενάλε Καΐρου, 2010 κ.ά.), της έχει ανατεθεί η δημιουργία έργων σε δημόσιους χώρους (Futuroscope, Poitiers, 1991, Fatima, Πορτογαλία, 2007 κ.ά.), έχει εκπονήσει ποικίλα in situ πρότζεκτς σε μουσεία (Musée d’ Art Moderne de Saint Etienne, 2010; Beaux Arts de Lyon, 2005; Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, 2008; Bozar, Βρυξέλλες, 2012), και έχει λάβει μέρος σε πλήθος διαλέξεων και ομιλίων. Στις πρόσφατες εκθέσεις της περιλαμβάνονται: Yeosu International Art Festival 2014; A New Necessity - Community & Territory; “Curating Body, The Cached Space” (ατομική), Κυπριακό Μουσείο, Λευκωσία (2014); “Συλλογική Αυτοβιογραφία” (ατομική), Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα (2013); 4η κ’ 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης; “Privileged Access” (ατομική), Kalfayan Galleries, Θεσσαλονίκη; “Living Small” (ατομική), Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα (2008). Το έργο της πραγματεύεται θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο μέσα στην καθημερινότητά του και απομονώνουν στιγμές συνδιαλλαγών του «άλλου», των σχέσεων γενικά που καταγράφουν και υποστηρίζουν τη δύναμη της ευθραυστότητας. Η συνεργασία της με την AA & U For Architecture, Art and Urbanism της επιτρέπει να εστιάσει σε ανάλογα θέματα διεπιστημονικού επιπέδου. Η Μαρία Λοϊζίδου  

12/10/14

10/10/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ο ΕΤΟΣ



ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 π.μ 
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ 2ου ΕΤΟΥΣ
 
ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ 1ης ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
 
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

7/10/14

Γ έτος !


Συνάντηση του Γ έτους 
την Παρασκευή 17/10 
 και ώρα 11.00



1/10/14

Γ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΧΩΡΟΙ- ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ



6/10 ώρα 11.00
- Διαμόρφωση χώρων-
 *καλούνται όλοι οι φοιτητές να βοηθήσουν*

10/10  ώρα 11.00
-Εξεταστική Α κ Β έτους-
*στήσιμο έργων μία ημέρα πριν* 

13/10 ώρα 11.00
-Εξεταστική Γ κ Δ έτους-
*στήσιμο έργων μία ημέρα πριν*