30/4/15

Matthew Barney στην Στέγη

Στα πλαίσια του Fast Forward Festival 2, η Στέγη Γραμμάτων κ Τεχνών παρουσιάzει την νέα ταινία/video των Matthew Barney και Jonathan Bepler: River of Fundament απο 22-24/5

για περισσότερες πληροφορίες: http://www.sgt.gr/gr/programme/event/1864

 
το trailer:

 
μερικά βίντεο απο την περσινή του έκθεση- προβολή της ταινίας του στο Haus der Kunst στο Μόναχο


23/4/15


Γκαλερότσαρκα

την Τρίτη 28/5 
το Γ' εργαστήριο θα επισκεφθεί τις ατομικές εκθέσεις των 
Γιάννη Κονταράτου και Μανώλη Ζαχαριουδάκη

σημείο συνάντησης:  γκαλερί Μέδουσα 
οπου εκθέτει ο Γιάννης Κονταράτος
Οδός Ξενοκράτους 7, Κολωνάκι
και ώρα 12:00



στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την γκαλερί Έκφραση 
οπου εκθέτει ο Μανώλης Ζαχαριουδάκης


20/4/15

4ο έτος ανακοίνωση



Τη Παρασκευή 24.04 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του 4ου έτους με θέμα την άσκηση του εξαμήνου. Η παρουσία όλων των φοιτητών είναι απαραίτητη.

5/4/15

Σωκράτης Σωκράτους "Six Open Gates and a Closed One".




"Διαπραγματεύομαι μια εύθραυστη συνθήκη διαφορετικού είδους και επικεντρώνομαι περισσότερο στην ιδέα ότι ένας κήπος εξαιτίας της προσβασιμότητας του αποτελεί τρωτό σημείο της πόλης ή ακόμα και του σπιτιού, και μπορεί να είναι προϊόν κλοπιμαίων ή δώρων, υπό την έννοια ότι μπορείς να «κλέψεις» ένα λουλούδι από έναν κήπο ή να δωρίσεις ένα λουλούδι σε κάποιον κι αυτός να το φυτέψει στον κήπο του. Επικεντρώνομαι πιο πολύ σε αυτό και κυρίως στην ιδέα της κηπουρικής που στην καθημερινή της εφαρμογή εξαρτάται από τέτοιες γενναιοδωρίες, κι αυτό φέρνει στο νου πράξεις αλληλεγγύης που επανήλθαν στην ζωή μας ενώ τις είχαμε ξεχάσει. Κυρίως επικεντρώνομαι σε φύλλα, ρίζες, λεπτομέρειες της φύσης από τον Εθνικό Κήπο, τα «κλέβω» και εστιάζω σε αυτά που είναι συνδεδεμένα με τα εθνικά σύμβολα της χώρας π.χ. ελιές, δάφνες, και ακολούθως τα χύνω σε αργυρό, χαλκό και μπρούντζο. Έτσι κάτι που είναι τόσο ευτελές και με συγκεκριμένο όριο ζωής το μετατρέπω σε κάτι πολύτιμο με την υπόσχεση να διαρκέσει στο διηνεκές ανατρέποντας την άκακη παράβαση της κλοπής και μετατρέποντας την σε ένα είδος αντίστασης στον αδυσώπητο κύκλο της φύσης και του χρόνου..." είχε πεί ο Σωκράτης Σωκράτους πριν απο ένα χρόνο στη Λίνα Ρόκου. Αυτό είναι το έργο ξεκίνησε να το δουλεύει το 2012.
Τώρα η γκαλερί «The Breeder» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους με την γκαλερί με τίτλο "Six Open Gates and a Closed One". Τα νέα γλυπτά από χυτό μπρούντζο που περιλαμβάνονται στην έκθεση αναφέρονται στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας και τους συμβολισμούς που φέρει ως μικρόκοσμος της Ελλάδας.