25/6/15


Εικαστικές Δράσεις

“ Άλλη Πατρίδα ”

Οργάνωση

Γ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής  ΑΣΚΤ

29 Ιουνίου, ώρα 20.00

Πλατεία Βικτωρία &  Γκαλερί ΗΩΣ

Χέυδεν 38


Δέκα εικαστικές δράσεις – performances πραγματοποιούνται από φοιτητές και αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στην πλατεία Βικτωρίας, στην οδό Χέυδεν και στη γκαλερί ΗΩΣ

Οι νέοι καλλιτέχνες αφουγκράζονται το θέμα της  μετανάστευσης σήμερα, καθώς σώματα, εικαστικά υλικά και χώροι  χαρτογραφούν την αγωνιώδη αναζήτηση μιας
 «άλλης πατρίδας»

Καλλιτέχνες

Ιάνθη Αγγελίογλου, Κώστας Βούλγαρης, Φαίδωνας Γιαλής, Νίκη Ζαχαρή, Κλείτορας (Χαραλαμπόπουλος Σπύρος)
Άντρη Λαζάρου, Αλεξάνδρα Παλάσκα, Νότα Πατεριμού
Τιτίκα Σταμούλη, Ελπίδα Φραγκεσκίδου

Συντονιστής: Μάριος Σπηλιόπουλος

Επιμέλεια: Αιμιλία Μπουρίτη



 


9/6/15

Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, διοργανώνουν στους Δελφούς την 9η ANIMART - Βιωματικό Σχολείο Τεχνών, από 12 έως 22 Ιουλίου 2015.

 

Στο περιβάλλον του υπέροχου Δελφικού Τοπίου, στην καρδιά του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου, με τις μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες, οι μετέχοντες θα επιχειρήσουν να εκφραστούν μέσα από τις ποικίλες εκφάνσεις της σύγχρονης Τέχνης.

 

Το φετινό πρόγραμμα φέρει τον γενικό τίτλο «Φάος» και περιλαμβάνει εργαστήρια, μαθήματα, ομιλίες, προβολές, εκθέσεις και υπαίθριες καλλιτεχνικές δράσεις.

 

Η ANIMART απευθύνεται -όπως πάντα- σε σπουδαστές, φοιτητές, νέους δημιουργούς, εκπαιδευτικούς, φιλότεχνους και σε ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιθυμούν να ασκήσουν τις δεξιότητές τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να μοιραστούν τα ταλέντα τους, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να βιώσουν τη διαδικασία της δημιουργίας, με έναν απλό και φιλικό τρόπο.

 

 

Χρυσάνθη Σωτηροπούλου

Καλλιτεχνική Διευθύντρια

 

Κατάρτιση - Επιμόρφωση

Κόστος 50 ευρώ (συνολικά)

Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ: Βασίλης Λουλές

Εργαστήριο Σεναρίου: Αλέξανδρος Κακαβάς

Εργαστήριο Εικαστικών: Χάρης Κοντοσφύρης

Εργαστήριο Animation: Δημήτρη Σαββαΐδης

Εργαστήριο Θεάτρου: Σίσσυ Παπαθανασίου

Εργαστήριο Μουσικής: Αναστασία Γεωργάκη

(Τα εργαστήρια θα εμπλουτιστούν)

 

Διαμονή-Διατροφή

01. Ξενοδοχείο-Εστιατόριο Ηνίοχος (150€)


Στην τιμή περιλαμβάνονται 9 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο ή τρίκλινο, με 10 προγεύματα και 9 δείπνα.

 

02. Καλλιτεχνικός Σταθμός Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας* (45€)


Στην τιμή περιλαμβάνονται 9 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, με ατομικά μπάνια και με κοινή λειτουργική κουζίνα, όπου κανείς μπορεί να ετοιμάσει το πρόγευμα και το δείπνο του**

* Στον Καλλιτεχνικό Σταθμό, χωρητικότητας 20 ατόμων, προηγούνται οι φοιτητές και οι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ.

** Παρέχεται η δυνατότητα σίτισης στο ξενοδοχείου Ηνίοχος, έναντι σχετικού ειδικού αντιτίμου.

 

Πληροφορίες για την κατάθεση του κόστους συμμετοχής

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Εθνική Τράπεζα: 172 / 470304 – 91

ΙΒΑΝ: 0110 1720 0000 1724 7030 491

 

Παρακαλείσθε, κι εφόσον έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή στη φετινή 9η ANIMART 2015, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@animartgreece.eu να καταθέσετε το ποσό των 50 ευρώ, που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο κόστος της εργαστηριακής και θεωρητικής κατάρτισής σας, αναφέροντας απαραιτήτως, το πλήρες

ονοματεπώνυμό σας και ως δικαιολογία κατάθεσης: ANIMART 2015

 

- Εάν τυχόν κάποιος καταθέσει για λογαριασμό άλλου ατόμου (π.χ. για το παιδί του, τον φίλο του, τον συνεργάτη του, τον σύζυγο του κ.λπ.) παρακαλείτε να αναγράψει στο καταθετήριο απαραιτήτως το όνομα αυτού/ής για τον/την οποίο/α έγινε η κατάθεση, ώστε να υπάρχει αντιστοιχία: κατάθεσης και μετέχοντος.

- Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των 50€: Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

- Επιστροφή των 50€ λόγω ακύρωσης συμμετοχής: Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

 

- Το κόστος που αφορά στη διαμονή-διατροφή στο ξενοδοχείο Ηνίοχος, είτε στη διαμονή στον Καλλιτεχνικό Σταθμό της ΑΣΚΤ, θα πληρωθεί την ημέρα της άφιξή σας στους Δελφούς (12 Ιουλίου 2015)

 

Εννοείται, ότι η έγκαιρη οριστικοποίηση της συμμετοχής σας, θα συμβάλει στην ορθή οργάνωση της φετινής Animart, προς όφελος όλων.

 

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στους Δελφούς.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ


 
ΣΦΙΓΓΑ 2015 /
το φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών
«Τι εστίν ο μίαν έχον φωνήν τετράπουν και δίπουν και τρίπουν γίνεται;»
 
 
Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΦΙΓΓΑ 2015
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΛΥΠΤΩΝ
ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.sphinx2015.com , thebes.sphinx@gmail.com
 
ΘΕΜΑ:
Στο Αίνιγμα της Σφίγγας επανεξετάζεται το νόημα του ανθρώπου μέσα από την θέση του στο χώρο, στο χρόνο, στην ιστορία, δηλαδή η ταυτότητά του μέσα σε μια παραμελημένη μυθική πόλη.
 
Η ΣΦΙΓΓΑ 2015 είναι ένα καλλιτεχνικό project στον αστικό και κοινωνικό χώρο της πόλης της Θήβας, όπου καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο, συγγραφείς, επιστήμονες και κοινό, δημιουργούν αλληλεπιδρώντας με τα  μνημονικά  της στοιχεία, προτείνοντας λύσεις για την «ίδρυση της πόλης του μέλλοντος» δηλαδή του χώρου που θέλουμε να ζούμε. 
 
Το έργο Σφίγγα 2015 αποτελεί μια φιλόδοξη καλλιτεχνική πρόταση θεμελίωσης μιας νέας πόλης στα ίχνη μιας από τις πιο αρχαίες πόλεις της Eυρώπης, που επιχειρείται με την αλλαγή του συναισθηματικού χάρτη των κατοίκων της πόλης, μέσα από την κάθετη βουτιά στον τόπο και τον χρόνο, για την ανεύρεση του πολιτιστικού αποθέματος που θα γίνει αφετηρία δημιουργίας μιας νέας ταυτότητας.
 
Στο Αίνιγμα της Σφίγγας επανεξετάζεται το νόημα του ανθρώπου μέσα από την θέση του στο χώρο, στο χρόνο, στην ιστορία, δηλαδή η ταυτότητά του:
α. το απώτερο παρελθόν με τις αξίες, τις συγκρούσεις, τον πολιτισμό που δημιούργησε
β. την τωρινή κοινωνία, τις σημερινές προκλήσεις και κοινωνικοοικονομικές συγκρούσεις, τις σύγχρονες πολιτισμικές ροές και συγχωνεύσεις (πολιτιστική επέκταση, μετανάστευση), το ρόλος της τεχνολογίας, της επικοινωνίας και του internet, τη δύναμη της σημερινής εξουσίας, την γονιδιακή επιστήμη, την αστροφυσική και τις διαστημικές εξερευνήσεις, την τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνητή συνείδηση, κ.α.
γ. τις προτάσεις για το παρόν και το μέλλον
ΓΛΥΠΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
 
Τα γλυπτά θα κατασκευαστούν από ανακυκλώσιμα υλικά επί τόπου σε διάφορα σημεία της πόλης σε σχέση και σε συνομιλία με τα διάφορα ιστορικά – αρχαιολογικά κατάλοιπα (πχ. την κρήνη της Δίρκης, την  πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου, την Κρήνη των Αγίων Θεοδώρων (Οιδίποδα), την Πλατεία του Αγίου Γεωργίου, τον αύλειο χώρο του συνεδριακού κέντρου). Για Πληροφορίες γύρω από τα σημεία στην πόλη υπάρχει διαδραστικός χάρτης στο http://www.sphinx2015.com/
 
Τα γλυπτά θα πραγματοποιηθούν σε ένα τριήμερο workshop στις 11, 12 και 13  Σεπτέμβριου στην Θήβα και θα παρασχεθεί φιλοξενία και εισιτήρια σε 15 περίπου φοιτητές.
Τα σημεία επιλέχθηκαν σε συνεργασία και με την  συμμετοχή του μουσείου της Θήβας.
 
 
 
Υπο την αιγίδα  της Α.Σ.Κ.Τ.