13/3/12

Εκστρατεία για το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Εκστρατεία για να μείνει στην Ελλάδα το κύπελλο του πρώτου μας χρυσού μαραθωνοδρόμου, Σπύρου Λούη που θα βγει στο σφυρί από τους Christie's έχουν ξεκινήσει αθλητικοί φορείς και ο δήμος Αμαρουσίου, ο οποίος σχεδιάζει να το διεκδικήσει. 


Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος απευθύνεικάλεσμα σε όποιον μπορεί να διαθέσει χρήματα, ενώ αρωγός στην προσπάθεια στέκεται και το Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη. Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά ελπίζουν στην... φιλοτιμία.


Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πατούληςαναφέρει ότι πήραν αυτή την πρωτοβουλία καθώς οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς όχι μόνο δεν έδειξαν ενδιαφέρον για το κειμήλιο αυτό, αλλά οι αρμόδιοι φέρονται να απορρίπτουν την πρόταση του εγγονού του μαραθωνοδρόμου να το αγοράσει το ελληνικό κράτος - εδώ και δύο χρόνια.


Ο Σπύρος Λούης (φέρει το ίδιο όνομα με τον πρόγονό του) - σύμφωνα με δηλώσεις που έχει κάνει σε διάφορα ΜΜΕ - φέρεται να το αποχωρίζεται με βαριά καρδιά, ωστόσο αναφέρει ότι για προσωπικούς λόγους είναι υποχρεωμένος να το εκποιήσει. Ο οίκος Christie's μάλιστα έχει προσφέρει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα οι ελληνικές αρχές.


Ο δήμος Αμαρουσίου έχει δημοσιοποιήσει τηλέφωνα επικοινωνίας, για να ενημερώνονται όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν την προσπάθεια. Είναι τα: 2132038315 και 360.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου