6/5/14

Ελένη Μυλωνά. Το Καταραμένο Φίδι

Τη Πέμπτη 22 Μαίου  θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των φοιτητών του εργαστηρίου στη έκθεση της Ελένης Μυλωνά με τίτλο "Το Καταραμένο Φίδι".
Συνάντηση στις 1 μ.μ στν είσοδο του μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.
Η παρουσίαση των έργων της έκθεσης θα γίνει από την ίδια την καλλιτέχνη, καθώς και από την επιμελήτρια της έκθεσης Χριστίνα Πετρηνού.
Η γνωστή Ελληνίδα εικαστικός Ελένη Μυλωνά, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει τον κύκλο δουλειάς της «Το καταραμένο φίδι».
Πηγή έμπνευσής της, τα κράνη των διαδηλωτών της Αραβικής Άνοιξης, τα οποία ήταν αυτοσχέδιες κατασκευές για την προστασία από τον πετροπόλεμο που μαίνονταν σε δρόμους και πλατείες.
Ζωγραφικοί πίνακες, βίντεο, μια εγκατάσταση και φωτογραφίες της ίδιας της εικαστικού με καπέλα από αντικείμενα οικιακής χρήσης και σκουπίδια, συνθέτουν το δικό της σχόλιο για την τόλμη και τη φαντασία των διαδηλωτών.
Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομώνυμο έργο του Μάνου Χατζιδάκι που αναφέρεται στη νίκη του Μεγαλέξανδρου επί του φοβερού και τρομερού όφεως που τρομοκρατούσε τη χώρα και την παρέμβαση του Καραγκιόζη. Τα έργα της έκθεσης, όπως και η ιστορία του καταραμένου φιδιού, αναδεικνύουν ότι η όποια κρίση μπορεί να μας απειλεί, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής μας, μπορεί να κατανικηθεί με τόλμη και φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου