10/11/15

Μυρτώ Ξανθοπούλου


τραγούδα
 
 
 
H γκαλερί Elika παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου, ‘τραγούδα’. Ο τίτλος της έκθεσης ενέχει τη σκληρότητα της προσταγής, και ταυτόχρονα την τρυφερότητα μιας προτροπής. Η ανάγκη της είναι επιτακτική, είναι μέθοδος αντίστασης αλλά και επιβίωσης.
Οι λέξεις αποτελούν κορμό της έκθεσης. Η επανάληψή τους είναι μια χειρονομία απόδοσης νοήματος, ή μια προσπάθεια κόντρα στην απώλεια νοήματος. Μέσα από την επανάληψη, οι λέξεις χάνουν το νόημά τους και το ξαναβρίσκουν συνεχώς, γίνονται θραύσματα, ίχνη μιας κατακερματισμένης πραγματικότητας. Παράλληλα όμως επανανοηματοδοτούνται καθώς γίνονται κάτι άλλο, γίνονται αναπτύγματα, σχέδια. Οι κατασκευές λειτουργούν και αυτές σαν κείμενα, ή και σημεία στίξης, συμπληρώνοντας το νόημα ή την έλλειψη αυτού.
Το σύνολο των φράσεων αρθρώνει μια αποσπασματική αφήγηση, ένα τραγούδι που άλλοτε αναφέρεται στο τοπίο της πόλης και άλλοτε σε τοπία εσωτερικά που αντανακλούν συλλογικά βιώματα.
Η Μυρτώ Ξανθοπούλου γεννήθηκε το 1981 στο Ελσίνκι. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο Γ’ εργαστήριο ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση ‘τραγούδα΄είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Εγκαίνια 11.11.15, 8μμ.
Διάρκεια έκθεσης 11.11 – 19.12.15
Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 12-4μμ
Elika Gallery, 27 Omirou st., 10672 Athens, T: +30 210 36 18 045, www.elikagallery.com
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου