14/2/19

Στο πλαίσιο των δράσεων της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών θα συμμετάσχει σε δράση που περιλαμβάνει εργαστήριο δημιουργίας και διαγωνισμό artist books από τους φοιτητές της.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια από τους διδάσκοντες της ΑΣΚΤ από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου 2019 με αντικείμενο την παραγωγή artist books. Στη συνέχεια τα καλλιτεχνικά βιβλία θα επιλεγούν από επιτροπή διδασκόντων της ΑΣΚΤ και με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Θα δοθούν τρία βραβεία για τα καλύτερα έργα τα οποία θα συνοδεύονται από ένα δωρεάν εισιτήριο μετ' επιστροφής για την Βενετία προκειμένου οι φοιτητές να έχουν την δυνατότητα να δουν την Μπιενάλε της Βενετίας. Στους τρεις βραβευθέντες θα δοθούν διακόσια ευρώ στον κάθε έναν για τα έξοδά τους εκεί, καθώς και  εκδόσεις του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Τα βραβεία θα δοθούν την Δευτέρα 8 Απριλίου παρουσία του Christopher Hudson, Publisher του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο αμφιθέατρο της νέας βιβλιοθήκης της σχολής. Θα προηγηθεί ομιλία του Christopher Hudson με θέμα την εικονογράφηση των βιβλίων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν ως την Δευτέρα 1η Απριλίου στην αίθουσα των επιστατών στην οδό Πειραιώς 256 και δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 50 x 50 x 50 εκ.

Η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου θα αναλάβει την κάλυψη των εισιτηρίων, και θα διασφαλίσει την παρουσία του Christopher Hudson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου