5/4/14

ΓΓΕ

 

15 φοιτητές του Γʼ έτους του Γʼ εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, στα πλαίσια της άσκησης «ο καλλιτέχνης ως curator», συνεργάζονται μεταξύ τους και οργανώνουν την έκθεση «ΓΓΕ» στον χώρο τέχνης «Ηώς» (Χέυδεν 38, πλ. Βικτωρίας, σταθμός metro).
Αρχικά, τους ζητήθηκε να παρουσιάσουν με συστηματικό τρόπο τη μέχρι τώρα δουλειά τους. Η διαδικασία αυτή οδήγησε στην από κοινού επιλογή των έργων, τα οποία θα μπορούσαν να εκτεθούν σε έναν πραγματικό εκθεσιακό χώρο.
Ο χώρος τέχνης «Ηώς» δέχτηκε την πρόκληση να φιλοξενήσει τα έργα αυτά των φοιτητών (νέων καλλιτεχνών), ώστε να επικοινωνήσουν με το ευρύτερο κοινό, ξεφεύγοντας από τα όρια της Σχολής.
Μια έκθεση που υλοποιήθηκε εξʼ ολοκλήρου από τους φοιτητές, και στην οποία συνεργάστηκαν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επιμέλειας και της επικοινωνίας της και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα της εκθεσιακής διαδικασίας.
Η έκθεση αυτή επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια των φοιτητών και δημιουργεί τις συνθήκες ενός γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού ανάμεσα στους νέους καλλιτέχνες και το κοινό.

Συντονισμός έκθεσης: Μάριος Σπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κυριακάκης.

Συμμετέχουν: Αυγέρης Νίκος, Αραβαντινός Αλέξης, Δημόπουλος Γιάννης, Ζευγαδίνα Δανάη, Ιακώβου Ζέτα, Καλαϊτζίδης Θρασύβουλος, Καλογηροπούλου Εύη, Καλομαμάς Μπάυρον, Λασκαρίδου Στεφανία, Πανέρας Μάνος, Πιτσικάλης Γιάννης, Σαλιάρη Δόμνα, Σιόρμα Μαρία και Φιλίππου Αποστόλης.

Το Σάββατο 12/4/2014 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και συζήτηση με τίτλο:
"To whom it may concern" από τον ιστορικό τέχνης Νίκο Μυκονιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου