30/4/14

Christine Sun Kim + Στέγη Γραμμάτων κ Τεχνών (sound workshop )

 
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, διοργανώνει σεμινάριο με τη διακεκριμένη Αμερικανίδα εικαστικό Κριστίν Σουν Κιμ, από τις 20 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2014
  
Η καλλιτέχνις θα δουλέψει με μια μεικτή ομάδα καλλιτεχνών: κωφούς και βαρήκοους καλλιτέχνες –εικαστικούς, ηθοποιούς, sound artists, performers, media artists, κ.α.– αλλά και ακούοντες καλλιτέχνες. Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν σε επεξεργασία είναι οι έννοιες της επικοινωνίας, της γλώσσας και του ήχου, ο πειραματισμός και η διερεύνηση διαφορετικών μέσων και υλικών, καθώς και το παιχνίδι με μη-συμβατικά είδη τέχνης και με την τεχνολογία. Στόχος του σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου οι καλλιτέχνες θα νιώσουν ασφάλεια να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να εξοικειωθούν με τις ικανότητες και δεξιότητες των υπόλοιπων συμμετεχόντων.
 
Πρόγραμμα σεμιναρίου
- Καθημερινά εργαστήρια μεταξύ 17:00 έως 20:00, στη Στέγη από την Τρίτη 20 Μαΐου έως και την Παρασκευή 30 Μαΐου.
- Το Σαββατοκύριακο 23-25 Μαΐου όλοι οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στο παράρτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο νησί της Ύδρας για να συνεχίσουν εκεί την ομαδική δουλειά τους. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παραχωρεί ολόκληρο το Σταθμό της Σχολής για τη διαμονή και την εργασία των καλλιτεχνών του σεμιναρίου. Η διαμονή στην Ύδρα θα είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν μόνο τα έξοδα της μεταφοράς (αναχώρηση την Παρασκευή 23 Μαΐου το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά με ιπτάμενο δελφίνι και επιστροφή την Κυριακή 25 Μαΐου το βράδυ) και διατροφής στην Ύδρα.
- Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Ιουνίου, με μία παρουσίαση-παράσταση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων, στη Στέγη.

 περισσότερες πληροφορίες :
 http://www.dasta.asfa.gr/frontend/new.php?aid=846&cid=82       (ASFA DASTA )

 Αν θέλετε να δείτε δείγμα δουλειάς της Κριστίν Σουν Κιμ :
http://vimeo.com/31083172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου