29/3/17

Πρόσκληση

Πρόσκληση
σε ενημερωτική συνάντηση παρουσίασης
του βραβείου «Γιώργος Λάππας»
εν όψει της νέας προκήρυξης για το έτος 2017

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, 12.00 μ.μ.
Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ
Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης


Το Βραβείο Γιώργος Λάππας θεσμοθετήθηκε το 2016 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας Vagonetto και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, προς τιμή του εκλιπόντος διεθνούς φήμης Καθηγητή της ΑΣΚΤ Γεωργίου Λάππα. Το βραβείο απονέμεται σε νέα/νέο εικαστική/ο καλλιτέχνη απόφοιτη/ο της ΑΣΚΤ μέχρι 35 ετών, που μαζί με τις/τους συνυποψήφιες/ους της/του πραγματοποιεί έργα χώρου (γλυπτά, εγκαταστάσεις, video art, sound art κλπ.) στο πλαίσιο δεκαπενθήμερης εικαστική διαμονής (residency) στις εγκαταστάσεις της ΕΛΜΙΝ Βωξίτες Α.Ε. στη Φωκίδα.

Την  Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 12.00 στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ θα παρουσιαστεί η περσινή διοργάνωση (2016) και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που παρήχθη κατά τη διάρκεια της, στο οποίο καταγράφεται η εργασία των καλλιτεχνών από την πρώτη ημέρα της παραμονής τους στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μέχρι και την απονομή του βραβείου. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την εικαστική διαμονή και τη διαδικασία της επόμενης διοργάνωσης του Βραβείου «Γιώργος Λάππας» 2017, η οποία θα λάβει χώρα το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του 2017 στη Φωκίδα.

Τέλος, θα γίνει ενημέρωση για την έκθεση των έργων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εικαστικής διαμονής, τα οποία θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα φιλοξενηθούν από τις 5 ως τις 9 Απριλίου 2017 στο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου